Bokmässan 2017

Program för årets bokmässa nu tillgängligt!

Programmet i Sjöfartsmontern vid årets bokmässa i Göteborg är nu klart. Alla medlemmar i Ove Allanssonsällskapet får en biljett till mässan som kan användas valfri dag.
Årets bokmässa pågår från torsdagen den 28 september till och med söndagen den 1 oktober. Lördagen den 30 september är det en temadag kring Ove Allanssons författarskap. Se fullständiga programmet här

 

Debuterade för 50 år sedan

Ove Allansson romandebuterade med Resan till Honduras 1967. Med boken placerade sig Ove direkt som en av Sveriges främsta sjölivsskildrare någonsin. På ett mästerligt sätt skildrar han besättningen i lasttrampen Katarina Morton. Skepparen Edvardsson för loggbok över damer som han har mött. Reparatören och poeten Alexander är ölkännare och kocken Valter Lindgren är ivrig kaktussamlare och ihop med uppasserskan ombord.

Det är en roman fortfarande håller och blev inledningen på ett unikt och konsekvent författarskap. Ingen annan svensk författare har så konsekvent skildrat en specifik yrkesgrupp – sjöfolket – så konsekvent som Ove därefter gjorde.

Ove Allanssonsällskapet kommer att under 2017 på olika sätt uppmärksamma att det är 50 år sedan Oves debut. Det blir bland annat ett speciellt program kring boken på årets bokmässa i Göteborgs den 28 september till 1 oktober.