Torsten Billman – Bildmakaren

Välkommen onsdagen den 20 mars till Katarina Sjöfartsklubb, Glasbruksgatan 2 Stockholm, och en eftermiddag om det svenska sjöfolkets främste konstnär på 1900-talet Torsten Billman. Lennart Johnsson, ordförande i Ove Allanssonsällskapet och Kjersti Bosdotter, ordförande i Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap samtalar om Billmans stora betydelse.

Den tidigare eldaren Torsten Billman medarbetade bland annat regelbundet i tidningarna Eldaren och Sjömannen från 1929 fram till december 1988. Några exempel på Billmans verk visas och det blir möjligt att köpa praktverket boken Torsten Billman- Bildmakaren till specialpris.

Det hela börjar klockan 12 med lunch Fiskarhustruns fisksoppa till ett pris av 80 kronor. Själva Billmanprogrammet började därefter klockan 13. Anmäl er senast den 14 mars till Katarina Sjöfartsklubb klubben@katarinasjofartsklubb.com eller till Lennart Johnsson Lennart.johnsson49@gmail.com

Varmt välkomna!
Arrangörer:Katarina Sjöfartsklubb, Ove Allanssonsällskapet och Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap AKS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *