Till medlemmarna i Ove Allanssonsällskapet På minnets redd

 

En kort summering av OAS-sällskapets första år 2016 – 17.  Vi har genomfört välbesökta arrangemang i Helsingborg tillsammans Sjöfartens Kultursällskap och det lokala Marthasällskapet och i Stockholm på Katarina Sjöfartsklubb tillsammans med Sjöfartens Kultursällskap.

I samband med Arbetarlitteraturens dag 27 februari 2017 i Stockholm presenterade vi sällskapet på Arbetarrörelsens arkiv. Årsmötet hölls den 11maj 2017 i Sjöräddningssällskapets lokaler på Långedrag. Årsmötesprotokoll och verksamhetsberättelse bifogas.

Vi deltog i Sjöfartsmontern vid 2017 års Bok- och Biblioteksmässa med ett endagsprogram kring Oves debutbok ”Resan till Honduras”, för att uppmärksamma att det var 50 år sedan han romandebuterade 1967.

För innevarande år planerar vi för ett nytt möte i Stockholm på Katarina Sjöfartsklubb och ett motsvarande med Sjömanspensionärernas klubb i Göteborg. Årsmötet sker 3 maj hos SEKO sjöfolk i Göteborg. Mer information kommer senare.

Självklart medverkar vi även med programpunkter i Sjöfartsmontern på årets bokmässa i Göteborg den 27 – 30 september. Som medlem i Ove Allanssonsällskapet får du en biljett till årets bokmässa för besök på valfri dag. (Biljettens värde är 240 kronor).

Har du som medlem ännu inte fått medlemsgåvan Ove Allanssons självbiografiska bok ”Författare vill varenda jävel vara” så hör av dig till Lennart Johnsson på mailadressen lennart.johnsson49@gmail.com Alla nya medlemmar får också denna bok.

Styrelsen beslöt vid möte den 8 december 2017 att instifta ett stipendium för kulturarbetare som verkar i Ove Allanssons anda, att utdelas vartannat år med 25.000 kr. Beslutet förutsätter dock att vi kan samla tillräckliga resurser för ändamålet. Vi söker nu bidrag från ett par olika stiftelser och hoppas också på enskilda bidrag.


Det är min förhoppning att Du ska förnya medlemsavgiften och gärna 
också värva ytterligare medlemmar ur Oves stora läsenärskara. Medlemsavgiften 250 kronor betalar du in på bankgiro: 819-2734.

 

Med bästa hälsningar från Styrsö i regn och kuling
Anders Lindström
Ordförande Ove Allanssonsällskapet

 

Årsmötesprotokoll 2017
Verksamhetsberättelse 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *