En kväll i Ove Allanssons anda

Ove Allanssonsällskapet och Sjömansservice Rosenhill bjuder in till en  spännande sjöfartskulturell kväll.

Datum: Den 2 december 2021
Tid: Det hela startar klockan 18.00
Plats: Rosenhill Seamen’s Center, Köpenhamnsgatan 25, Hisingen

Program 

Årets två Ove Allanssonstipendiater författarna Aino Trosell och Anders Wällhed berättar om  sitt författarskap.  

  • Aino Trosell har nyligen kommit ut med två böcker romanen Gränsmark om Dalarnas  glesbygd och mångfaldigt prisbelönade boken Varvsslammer. Varvsslammer beskriver hur  det var för de åtta första kvinnliga svetsarna som började på Arendalsvarvet. En av dessa  åtta var Aino Trosell. 
  • Anders Wällheds nyutkomna roman Smältpunkten har som huvudperson en redaktör inom  fackförbundspressen som är gift med en kvinnlig sjökapten. Med i handlingen är också en  matros och en båtsman och tiden förflyttas då till det Spanska inbördeskriget.

Ove Allansonjubileum 

Ove Allanssonsällskapets Lennart Johnsson berättar om sällskapets planer nästa år då  Ove skulle ha fyllt 90 år. Med utgångspunkt i den kommande boken Blues för Ove, som är  ett samarbete med den prisbelönta fotografen Stefan F Lindberg, förklarar han också varför  Allanssons författarskap är viktigt även idag. 

Underhållning av musikgruppen KAL 

Alla intresserade av sjöfarts- och sjöfolkskultur är välkomna. Vi bjuder på alkoholfri dryck och  smörgås. Öl och vin kan köpas till självkostnadspris. Anmäl er till Lennart Johnsson eller till  Rosenhill. Tacksam för svar senast den 25 november

lennart.johnsson49@gmail.com
070-592 70 81

rosenhill@sjofartsverket.se
010-4784955

Varmt välkomna Agneta Swenson, platschef Sjömansservice Rosenhill Lennart Johnsson, ordförande i Ove Allanssonsällskapet.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *