Två medlemmar i Ove Allanssonsällskapet avled tyvärr i oktober 2021.

Den ena är Sonja Allansson som var Ove Allanssons maka och livskamrat i över 55 år. För Oves författarskap spelade Sonja en viktig och avgörande roll. Hon var familjeförsörjare under flera år och arbetade som ingenjör när Ove började satsa på författandet.

Sonja Allansson var dessutom en omsorgsfull korrekturläsare av Oves romaner och novellsamlingar alltifrån Oves debut 1967 med Resan till Honduras och framåt. Hennes betydelse för Ove Allanssons rika författarskap kan inte överskattas. Sonja var hedersmedlem i Allanssonsällskapet.

Bara en vecka efter det att Sonja avlidit kom beskedet att bokförläggare Lena Pilborg också lämnat oss. Lena var förlagschef för Göteborgsförlaget Tre Böcker och en entusiastisk och inspirerande förläggare. Under åren gav Tre Böcker ut flera hundra böcker, inte minst mycket litteratur om Göteborg.

Lena Pilborg var också nära vän till Ove Allansson. Med Ove som redaktör gavs bland annat de idag klassiska antologierna Dikt Babord och Sjölivets berättare ut på Tre Böcker. Flera novellsamlingar av Ove Allansson gavs också ut på Lena Pilborgs förlag.

Lena var en av grundarna av Ove Allanssonsällskapet och ingick i några år i sällskapets styrelse.

Ove Allansonsällskapet lyser frid över Sonja Allanssons och Lena Pilborgs minne.

Vila i frid Sonja och Lena!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *