Medlemsbrev januari 2020 till medlemmarna i Ove Allanssonsällskapet På minnets redd

2019 blev ett aktivt år för Ove Allanssonsällskapet med flera utåtriktade möten om Ove Allanssons författarskap. Det var också den första prisutdelningen av sällskapets stipendium till en författare som verkar i Oves anda.

Välförtjänst första pristagare blev författaren och lastbilschauffören David Ericsson. Han fick priset av sällskapets ordförande i samband med bokmässan i Göteborg i september 2019. Prissumman var på 25 000 kronor.

Boka redan nu in i almanackan årsmötet för Ove Allanssonsällskapet som kommer att hållas den 4 maj klockan 18. Plats för mötet blir SEKO sjöfolks lokaler, Fjärde Långgatan 48 i Göteborg.

Utöver årsmötesförhandlingarna medverkar Leif Pedda Pedersen och Bo Andersson från musikgruppen KAL. Lennart Johnsson kommer att berätta om den nya Ovebiografin/bibliografin han gjort tillsammans med fotograf Stefan F Lindberg. Boken kommer att heta Blues för Ove.

Allanssonsällskapet medverkar även med några programpunkter på bokmässan i Göteborg som i år äger rum den 24-27 september. Alllanssonpriset delas då ut för andra gången lördagen den 26 september.
Vi återkommer med information om ytterligare aktiviteter.

Det är min förhoppning att Du ska förnya medlemsavgiften och gärna värvar ytterligare medlemmar ur Oves stora läsenärskara. Medlemsavgiften 250 kronor betalar du in på bankgiro: 819-2734.

Med bästa hälsningar
Anders Lindström
Ordförande Ove Allanssonsällskapet

Ps. Är din samling böcker av Ove Allansson inte komplett kan vi erbjuda några sedan länge slutsålda böcker för 100 kronor styck plus porto. Böckerna det gäller är New York Blues, Frigossen och berättelserna, Gud är amerikan, i Överrockens kölvatten, Blues för Maria, Sjöbröder, Svarvarns första sommar och Kapten Orädd och jag och De haltande åren. Vi har också ett exemplar av Oves debutroman Resan till Honduras till försäljning.

Först till kvarn gäller eftersom det bara handlar om några få exemplar av varje bok.
Kontakta Lennart Johnsson på mailadressen lennart.johnsson49@gmail om ni vill köpa böcker. Ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *